گالری تصاویر
پیوندها
گذرنامه مفقوده یا سرقت شده

تعریف گذرنامه مفقوده یا مسروقه:

هنگامی که فردی دارای گذرنامه ایرانی معتبر باشد و گذرنامه وی مفقود و یا سرقت شود، این گذرنامه مفقوده و یا مسروقه نامیده می شود. این تعریف شامل افرادی که دارای اقامت پناهندگی (یا تابعیت مضاعف آلمانی) بوده و سالها پیش گذرنامه آنان بنا به دلایلی گم شده است و یا در حال حاضر در دسترس نمی باشد، نخواهد شد. این گونه هموطنان باید ضمن حضور در سرکنسولگری تقاضای «اولین گذرنامه» کنند.

 

چـنانـچه گـذرنـامه مـعـتـبـر خود را گـم کـرده اید و یا اینکه گذرنامه مـعـتـبـر شما مورد سرقت قرار گرفته است، می بایستی بلافاصه موضوع را به پلیس آلمان اطلاع دهید و گزارش کتبی مربوطه (Verlustanzeige oder Diebstahlanzeige) را از پلیس دریافت کنید. سپس می توانید بعد از اطمینان از پیدا نشدن گذرنامه خود در مهلت یک ماه پس از مفقود شدن یا دزدیده شدن گذرنامه، با حضور در محل سرکنسولگری درخواست صدور گذرنامه جدید فرمایید. حضور متقاضی در سرکنسولگری الزامی است.

پاکت برگشت برای کلیه تقاضاها (پستی و حضوری) ضروری می باشد. لذا حتما پاکت برگشت را همراه خود بیاورید. لینک - نحوه تهیه پاکت برگشت

 

مدارک مورد نیاز جهت صدور گذرنامه جدید بعد از مفقوده یا مسروقه شدن گذرنامه کنونی شما = مدارک عمومی + مدارک تکمیلی (بسته به نوع اقامت شما)

مدارک عمومی برای همه متقاضیان:

  1. نگارش شرح چگونگی گم شدن و یا دزدیده شدن گذرنامه توسط خود شخص دارنده گذرنامه و امضای آن - همراه با یک نسخه کپی از آن
  2. ارائه گزارش پلیس آلمان Verlustanzeige oder Diebstahlanzeigeبه همراه دو سری کپی از آن – توجه فرمایید که می بایستی حداقل یک ماه از زمان اعلام مفقوده یا مسروقه گذرنامه گذشته باشد. اگر به هر دلیل قبل از پایان مهلت مذکور نیاز مبرم به گذرنامه جدید دارید (مثلا مسافر) حتما به صورت تلفنی از سرکنسولگری کسب راهنمایی فرمایید.
  3. تکمیل دو برگ فرم ۱۰۱ - توصیه می شود از فرمت قابل تایپ  Word استفاده فرمایید.
  4. در صورت وجود، دو سری کپی روشن و خوانا از صفحات مشخصات گذرنامه مفقوده یا مسروقه (صفحه ۲ و ۳  - همچنین صفحه همراهان در صورتی که خالی نباشد) و صفحه حاوی مهر آخرین خروج از ایران
  5. اصـل و دو سری نـسـخه کـپی روشـن و خـوانا از تـماـم صـفـحاـت شـناسـنامه – شـناسـنـامه افراد بالای ۱۵ سال می بایستی عکسدار باشد. هموطنانی که سن آنان بالای ۱۵ سال بوده ولی شناسنامه ایشان بدون عکس باشد، می بایستی ابتدا جهت تعویض شناسنامه به بخش مربوطه مراجعه فرمایند.
  6. دو نسخه کپی روشن و خوانا از کارت ملی برای متقاضیان بالای ۱۵ سال – چنانچه کارت ملی ندارید، لطفا ابتدا به بخش مربوطه مراجعه فرمایید.
  7. بسته به نوع اقامت شما، کپی مدرک اقامت و احیانا مدارک دیگری نیز مورد نیاز است که در همین صفحه در «مدارک تکمیلی» ملاحظه می فرمایید.
  8. دو قطعه عکس ۵ /۴ × ۵ /۳ بیومتریک رنگی کاملا جدید (مربوط به سال جاری) زمینه سفید، چاپ شده بر روی کاغذ براق (عکاسی حرفه ای یا حداقل با دستگاه های Fotoautomat) بدون هرگونه عینک، عکس بانوان با حجاب اسلامی، عکس آقایان بدون کلاه - از الصاق عکس بر روی فرم خودداری فرمایید. همچنین از پشت نویسی عکسها خودداری فرمایید، عکسها را در یک پاکت کوچک قرارداده و مشخصات خود را بر روی پاکت بنویسید و سپس درب پاکت را با چسب ببندید.
  9. پرداخت هزینه صدور گذرنامه طبق جدول هزینه های کنسولی  و ارائه کپی ازKontoauszug   -  پرداخت با کارت بانکی EC-Karteنیز در سرکنسولگری امکان پذیر خواهد بود.
  10. پاکت برگشت به شکل توضیح داده شده در لینک مقابل: لینک - نحوه تهیه پاکت برگشت
  11. اصل و دو نسخه کپی کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان بالای ۱۸ سال کامل- آقایان دارای ۱۸سال سن و بالاتر که کارت پایان خدمت یا معافیت دریافت نکرده اند، می بایستی علاوه بر رعایت مراتب بالا، به بخش «مهر خروج مشمولین» در همین سایت مراجعه نمایند.

 

مدارک تکمیلی ویژه افراد دارای دو تابعیت ایران و آلمان:

  • تکمیل کلیه مدارک عمومی ذکر شده در بالا
  • تکمیل دو نسخه فرم ۱۰۳ جهت بقا به تابعیت
  • دو نسخه کپی روشن و خوانا از پشت و روی کارت شناسایی آلمانی Vorder- und Rückseite vom Personalausweis

 

مدارک تکمیلی ویژه افراد دارای اقامت آلمان:

  • تکمیل کلیه مدارک عمومی ذکر شده در بالا
  • چنانچه برگه اقامت معتبر شما (به صورت برچسب) در گذرنامه ایرانی شما درج شده، دو کپی از آن و همچنین دو کپی از برگه تایید محل سکونت Meldebescheinigung  مورد نیاز است.
  • اگردارای کارت اقامت eATمی باشید، نخست توجه فرمایید که شماره گذرنامه کنونی شما در آن درج شده باشد و دو سری کپی هر دو روی آن را ارائه دهید Vorder- und Rückseite vom eAT– در این صورت دیگر نیازی به برگه تایید محل سکونت نخواهید داشت.

 

مدارک تکمیلی ویژه افراد دارای اقامت پناهندگی:

  • تکمیل کلیه مدارک عمومی ذکر شده در بالا
  • اگردارای کارت اقامت eATمی باشید، دو سری کپی هر دو روی آن را ارائه دهید Vorder- und Rückseite vom eAT
  • اگر دارای eATنیستید، دو نسخه کپی هرگونه مدرک و یا کارت اقامت پناهندگی کافیست و نیازی به برگه تایید محل سکونت ندارید.

تذکرات:

۱) کپی هایی که از مدارک تهیه می گردد حتما در کاغذA4  باشد. از برش کپی ها و منگنه کردن آنها خودداری فرمایید. توصیه می شود کلیه مدارک خود را داخل فویل پلاستیکی Prospekthülle  قرارداده و سپس تحویل گیشه گذرنامه دهید.

۲) بـرای هر تـقاضا، یک پاکت برگشت مورد نیاز است. چـنـانـچـه مـدارک خـود را بـه صـورت خـانوادگی تحویل می دهید، حتما برای هر نفر یک پاکت برگشت تهیه و ضمیمه فرمایید.

۳) کپی مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت پایان خدمت/معافیت  فقط در صورتی به جای اصل آنها قابل پذیرش خواهد بود که از طریق وزارت امور خارجه در تهران (ساختمان شماره ۳، اداره گذرنامه و روادید) و یا یکی از دفاتر نمایندگی وزارت خارجه در شهرهای شیراز، تبریز و مشهد و ساری و ... برای این نمایندگی نمابر (فاکس) گردد.

۴) کلیه پرسشنامه ها و درخواستهای مربوط به صدور گذرنامه فرد زیر ۱۸سال سن باید توسط پدر و یا قیم قانونی وی امضاء شوند.

۵) برای کلیه اتباع ایرانی، حتی نوزادان، گذرنامه جداگانه صادر می شود. امکان درج همراه در گذرنامه وجود ندارد.

 

فرم ۱۰۱ - ویژه صدور، تجدید و یا تفکیک گذرنامه – فرمتWord  جهت تایپ و چاپ

فرم ۱۰۱ - ویژه صدور، تجدید و یا تفکیک گذرنامه – فرمتPDF   جهت چاپ

 

فرم ۱۰۳ – بقاء به تابعیت– فرمتWord  جهت تایپ و چاپ

فرم ۱۰۳ – بقاء به تابعیت– فرمتPDF   جهت چاپ

 

 

اداره کل ارزیابی و نظارت
سامانه تایید اسناد کنسولی
برای تایید کلیه اسناد کنسولی و دانشجویی اعم از وکالتنامه ، گواهی امضا، تایید مدارک دانشجویی و پزشکی امکان پذیر است
سامانه روادید الکترونیکی
امکان دریافت روادید الکترونیک به صورت برخط در این سامانه تعبیه شده است
سامانه امور کنسولی و ایرانیان
در این سامانه کلیه فرم های کنسولی و قوانین مربوطه درج گردیده است
کليه حقوق اين سايت متعلق است به وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران